Delice Cream
Posted in

Invata sa faci diferenta

Delices
Posted in

  Inainte de a achizitiona orice tip de masina de inghetata te sfatuim sa citesti tot ce iti explicam mai jos.

Desi sunt multe informatii si poate nu vrei sau nu ai timp sa le citesti, sunt informatii acumulate in foarte multi ani iar aceste informatii care daca acum le citesti vei castiga mult timp in viitor.

Afacerea cu inghetata, ,,fa pasi inapoi, in viitor” !
Afacerea cu inghetata sau afacerea “Racoritoare” se refera la faptul ca unui om i se satisfac trei mari nevoi fundamentale:

nevoia de a-si regla teperatura corpului, nevoia de a consuma ceva dulce si nevoia de a fi fericit.

   Aceste argumente sunt sustinute de cercetatori americani si britanici, iar un rezumat al acestor descoperiri se pot gasi pe www.theguardian.com.

Regulile de aur
  Afacerea cu inghetata trebuie trata cu seriozitate si foarte mult studiu, deoarce foarte multi oameni au investit bani in acesta afacere si nu au tratat-o cu seriozitate, astfel au pierdut sume considerabile de bani, dar printre neghina exista si grau, iar acest grau este reprezentat de oamenii care au respectat regulile de aur ale acestei afaceri pe care le-am respectat si noi.

Prima regula
Prima regula si cea mai importanta este aceea de a alege o masina de inghetata optima acestei activitati.

Noi impartim masinile de inghetata in trei mari categorii:

1 Clasa A sau inghetata de vanilie

utilaje ce functioneaza perfect si care se deterioreaza cel mai greu cu rata cea mai mare de productie, cu rata cea mai mica de consum

2 Clasa B sau inghetata asortata

sunt masinile care sunt medii din toate punctle de vedere , dar isi fac treaba perfect

3 Clasa C sau inghetata de cacao

sunt masinile cele mai proste si ca va pot pune intr-o situatie maro din punct de vedere economic si care consuma mai mult decat produc

Clasa A – vanilie
Aceste masini sunt cele mai performante unelte din gama , ele pot produce cel mai mare numar de inghetate in cel mai eficient mod posibil, dar aduc dezavantaje majore fata de administratorul afacerii.

Pretul acestor utilaje incepe de la ~14000€ pana la cele mai scumpe undeva la 48000€.

Pretul unei inghetate este de 2, 3 poate 4lei, daca faceti un calcul simplu la o un pret de mijloc rezulta: 25000€ masina x 4,8lei = 120000lei, 120000lei : 3lei = 40.000 inghetate, intr-un final tu ca si comerciant va trebui sa vinzi 40.000 de inghetate ca sa poti scoate investitia unei astfel de masini de inghetata la care mai aveti de platit pentru fabricarea a 40.000 inghetate, plus energie electrica, pretul marfii, angajati, impozite, servetele, chirie pentru domeniu public sau locatia unde va fi amplasat acest utilaj, etc.

Alt dezavantaj al cestor utilaje este alimentarea prin motoare electrice trifazate, dupa cum bine stiti in proportie de aproximativ 95% din bransamentele tarii noastre sunt monofazate, daca de examplu ai o locatie stradala si consideri ca ai un vad mult mai bun in alta locatie cum ar fi un strand sau oriunde in alta parte acea locatie trebuie sa fie echipata cu bransamant trifazat.

Orice utilaj are nevoie de intretinere, piesele acestor utilaje sunt la fel de scumpe ca si utilajele.

  Parerea noastra pentru acest tip de utilaje este ca ele au fost fabricate pentru tarile unde o inghetata costa minim 3euro nu 3lei, si cred ca, pentru bugetul tarii noastre nu sunt potrivite din punct de vedere al impedimentelor mai sus prezentate.

Clasa B – asortata – clasa https://inghetata.com
Acest tip de masina este idela pentru a intra in aceasta afacere, deoarce este mult mai accesibila fata de masinile din Clasa A.

Tu ca si comerciant trebuie sa intelegi ca utilajul cu care vei vinde trebuie sa fie perfect functionabil din punct de vedere tehnic dar sa aiba si o rata de productivitate buna, iti vom prezenta mai jos detaliile de care ai nevoie pentru ca viitoarea ta viata de comeciant de inghetata sa fie mai usoara si sa iti poti atinge obiectivul mult mai rapid.
Pentru a avea o o rata de productie eficienta cu acest tip de masina de ingetata va trebui sa intelegem cele 14 subpuncte ale aparatului de facut inghetata:

1 PRETUL:
Pretul acestor utilaje incepe de la aproximativ 5000e pana la 15000e.
Acest pret este definit de calitatea produsului si a pieselor montate pe acest utilaj.

2 COMPRESOARE:
In primul rand inima unei masini de inghetata este compresorul, compresoarele sunt de mai multe tipuri, compresoare chinezesti, italiene, austriece, etc. Un utilaj bun are nevoie de un compresor bun sau foarte bun, masinile de inghetata comercializate de noi au cele mai bune compresoare din gama masinilor de inghetata care sunt de doua tipuri compresoare Aspera sau compresoare Copeland. Masinile noastre de inghetata folosesc anumite modele de compresoare foarte scumpe care vor ajuta utilajul sa inghete rapid atunci cand afara sunt chiar si 40’C. Masina de inghetata poate scoate inghetate chiar si una dupa alta. Noi comercializam modele monofazate cu compresoare puternice si foarte puternice dar si modele trifazate cu compresoare foarte puternice.

3 PLACA ELECTRONICA:
De asemenea un mare avantaj al masinii de inghetata este placa electronica.
Aceasta placa electronica noi o numim creierul masinii. Dupa mii de modele fabricate si testate inginerii frigotehnisti si electronisti au implementat un nou principiu de functionare, o sa incercam sa explicam pe intelesul fiecarui cititor.
Apasam tasta de inghetare, placa electronica inainte de toate porneste motorul unu numit si motorul electric, apoi verifica amperajul pe care acest motor il consuma in acel moment, de exemplu daca mixul din cilindri este dezghetat motorul va consuma 2,0 amperi, placa electronica salveaza aceasta valoare si porneste motorul doi adica compresorul, compresorul incepe sa inghete si odata cu inghetul mixului de inghetata creste si valoarea amperajului pentru ca masina de inghetata incepe sa consume mai multa energie. Mixul de inghetata devine din ce in ce mai solid deoarece ingheata iar utilajul consuma din ce in ce mai mult, pe display vom vedea cum creste amperajul 2.1, 2.3, 2.7 … pana la valoarea setata de noi de exemplu 4.5 amperi, cand pe display arata valoarea de 4.5 rezulta ca motorul unu are un consum de 4.5 amperi iar mixul din cilindri este destul solid si opreste automat compresorul apoi opreste automat si motorul unu, rezultand ca mixul de inghetata din cilindri este la soliditatea dorita de noi, adica perfect pentru servire.
Acest sistem de functionare este foarte precis iar masina de inghetata va functiona fara sa se blocheze, alte modele folosesc principiul de testare a temperaturii de pe cilindri iar atunci cand sunt temperaturi foarte ridicate aceste sisteme de verificare a temperaturii dau erori mari iar compresoarele ingheata pana blocheaza cilindrii masinii de inghetata rezultand spargerea melcilor sau chiar si a capului de manete.

4 CAPACITATEA CUVELOR:
Un alt aspect pe care dorim sa il scoatem in evidenta sunt cuvele de 22L.
La ce ne ajuta aceste cuve si de ce il consideram un beneficiu?
O inghetata medie are aproximativ 150ml, daca zilnic vinzi un numar minim de 300 inghetate care inseamna 45000ml, angajatul dvs. pentru 300 de inghetate va trebui sa alimenteze aparatul doar la inceputul zilei, deoarece utilajele comercializate de noi au 2 cuve x 22000ml adica 44litri ambele cuve, un mare avantaj pe care nu il gasiti la multe modele comercializate la noi in tara.
Aceste cuve de 22L mai au un secret care ti-l vom prezenta la noi in depozit, acest secret face referire la functionalitatea masinii de inghetata unde aceasta masina de inghetata nu se blocheaza niciodata si are o rata de productivitate cu mult peste oricare alt model comercializat la noi in tara.

5 POMPE DE AER:
La cuvele in care se depoziteaza mixul de inghetata sunt atasate pompele de aer care si acestea au un rol foarte important. Rolul pompelor de aer este de a aera inghetata iar masina de inghetata sa scoata o inghetata cremoasa, pufoasa, usoara si voluminoasa. Avantajul utilajelor noastre este ca dintr-o punga de praf de inghetata datorita pompelor si retetei speciale pe care noi ti-o vom prezenta in depozitul nostru vei comercializa minim 22L de mix de inghetata dintr-o punga de praf de 2.5kg, nici un model din tara noastra nu are aceasta rata de productivitate ca a aparatelor comercializate de echipa noastra.

6 CAPACITATEA CILINDRICA:

Un alt avantaj pe care il au utilajele comercializate de noi este capacitatea cilindrica.
Cu un volum de 2,9L pe fiecare cilindru, o capacitate cilindrica marita ca sa puteti servi mai multe inghetate la rand. O capacitate cilindrica mai mare inseamna ca, compresorul masinii de inghetata va ingheta o capacitate mai mare de mix pregatita pentru servit. Datorita compresorului foarte puternic se produce inghetul intr-un timp foarte scurt dar nu e nevoie doar de inghet mai e nevoie si de cantitatea care se inghetata.
De exemplu daca capacitatea cilindrica este de 2900ml iar o masina simpla are 2 cilindri 2900 x 2 cilindri rezulta 5800ml, aproximativ aceasta cantitate poate fi servita in inghetate una dupa alta, rezulta ca in cazul in care avem un grup de 14 persoane si dorim sa servim la rand 14 inghetate masinile noastre vor servi fara nici o problema aceasta cantitate ba chiar mult mai multe depinde si de puterea compresorului ales de dumneavoastra.

7 DESIGNUL MASINII DE INGHETATA:
O masina de inghetata cu design atragator, o masina inalta mare cu reclame de bun gust vor atrage clientii.
Un proverb vechi spune “oamenii mananca intai cu ochii si apoi cu gura”.

8 RERIGERARE NOCTURNA:
Alt beneficiu implementat pe masinile comercializate de echipa noastra este functia de preracire nocturna.
Aceasta functie pastreaza mixul de inghetata pe tot parcursul noptii. Datorita acestei functii comerciantul nu este obligat sa spele aparatul in fiecare seara iar pe timpul noptii poate fi pornita aceasta refrigerare pentru ca mixul de inghetata sa ramana la rece ca si intr-un frigider. Functia de preracire are o instalatie de racire separata separata de instalatia principala de inghet si are un compresor special doar pentru acest rol fata de alte modele vechi rezultand un principiu de functionare prost, practic compresorul acelei masini de inghetata functioneaza in permanenta. Majoritatea modelelor vechi nici macar nu detin aceasta functie de inghetare nocturna iar angajatul tau imediat cum termina programul va pierde minim 30 de minute pentru a scoate mixul de inghetata care nu sa vandut in ziua respectiva si va spala aparatul de inghetata.
Procedeu care va trebui sa il faca zi de zi daca aparatul respectiv nu detine aceasta functie.

9 SPALARE AUTOMATA:
Incorporata in masina de inghetata este si functia de spalare automata.
Spalarea automata a cilindrilor masinii de inghetata se face foarte simplu prin apasarea tastei “clean”.

10 CONTOR DE INGHETATE:
Masinile comercializate de noi au contor de inghetate cu care puteti contoriza toate inghetatele vandute de dvs. sau de angajatul dvs. Acest contor va fi afisat pe display-ul masinii numai daca apasati o combinatie de taste ascunsa, angajatul nici nu va sti daca masina de inghetata are sau nu acest contor.

11 FUNCTIA TOPPING:
Un alt beneficiu care creste vanzarile este functia de topping.
Aceasta functie este implementata pe utilajele noastre si constituie un avantaj in vanzari. Toppingul poate fi pornit si oprit pentru fiecare sortiment de inghetata.
De exemplu:

 • masina de inghetata cu 3 manete cu topping are urmatoarele sortimente:
  vanilie, asortata, ciocolata, vanilie + 1topping, ciocolata + 1topping = 5 sortimente
 • masina de inghetata dubla cu 6 manete are:
  vanilie, asortata, ciocolata, vanilie + 1topping, ciocolata + 1topping, capsuni, asortata, pepene galben, capsuni + 1 topping, pepene galben + 1topping = 10 sortimente.

12 GARANTIE SI COMPONENTE:
Pentru ca garantam calitatea acestor masini de inghetata echipa noastra ofera o garantie speciala.
Principiul de functionare este unul inovativ, utilajul fiind dotat cu diferite sisteme de protectie la socuri electrice si suprapresiune iar daca in cazul in care aceste utilaje se defecteaza si noi nu reusim sa il reparam in 24h, va oferim un utilaj identic in schimbul celui defect care va ramane proprietatea societatii dvs. definitiv. Componentele care se vor defecta sau consumabilele sunt in stoc si le putem livra prin curier in ziua in care veti avea nevoie de ele.

13 MARIMEA INGHETATEI:
Masina de inghetata transforma prin inghetare mixul de inghetata din substanta lichida in substanta solida.
Tot ce trebuie sa intelegeti este ca utilajul bun cu o rata de productivitate buna este utilajul care reuseste sa faca o inghetata de marime foarte mare si cu gramaj foarte mic.
De exemplu:
Mixul de inghetata preparat din 2,5kg praf de inghetata si 6 litri de apa/lapte rezulta 8500ml de mix lichid.
O masina de inghetata ieftina pur si simplu va ingheta acel mix.
O masina de inghetata medie va inghetata si aera acel mix.
Prima masina va scoate undeva la 50 de inghetate, pentru ca pur si simplu ingheata acel mix 8500ml sunt transformati in 8500gr, daca impartim 8500gr la 150gr cat are o inghetata, rezulta aproximativ 50 de inghetate.
A doua masina va scoate 100, 150 de inghetate depinde de cat de bine aereaza masina acel mix de inghetata, si reluam acelasi calcul doar ca modificam volumul inghetatei, 8500ml prin aerare sunt transformati intr-un volum mult mai mare, rezultand o inghetata foarte voluminoasa si care nu mai are 150gr, acum are undeva la 85gr dar ca si volum este identica doar ca este mai pufoasa si aerata, daca impartim 8500gr la 85gr cat are acum o inghetata rezulta aproximativ 100 de inghetate.

Cu cat utilajul aereaza acel mix mai tare cu atat vor rezulta mai multe inghetate.

14 CALITATE PRET:
Aceste utilaje sunt perfecte pentru bugetul tarii noastre ca si calitate/pret.
Recomandam si lucram cu aceste utilaje. Echipa noastra comercializeaza inghetata stradal in 11 puncte de lucru, o parte dintre ele in judetul Sibiu iar altele in tara, toate punctele folosesc acest tip de masini de inghetata.

Clasa C – cacao
Majoritatea modelelor ieftine sunt produse de linie fabricate in China.

Sunt masini de inghetata cu componente de proasta calitate, cand spui ieftine intelegi ca fabricantul a pus pe acel utilaj cel mai ieftin compresor posibil si cele mai ieftine componente de pe piata. Puterea compresorului foarte mica inseamna o putere mica a masinii de inghetata, atunci cand vor veni 10 clienti sa cumpere, utlajul nu va face fata si va avea nevoie de timp ca sa inghete mixul din cilindri, de asemenea uitilajele ieftine au capacitatea cilindrica de 1,7L – 2,3L, rezultand ca poti servi putine inghetate la rand una dupa alta.

Un alt defect capacitatea cuvelor foarte mica, 6,8L pana la 10L, pe langa faptul ca poti stoca o cantitate foarte mica de mix in masina dupa care trebuie sa realimentezi, (6000ml o cuva de 6 litri inseamna maxim 30 inghetate), trebuie sa iei in calcul ca atunci cand intalnesti acest tip de cuve pe orice masina de inghetata risti ca masina de inghetata respectiva sa se blocheze la primele 10 inghetate servite la rand
( testeaza utilajul, incearca sa scoti 100 de inghetate la rand si iti vei da seama ).
Pe langa acest blocaj utilajul mai are un dezavantaj, inghetata produsa de acest tip de masina este o inghetata cu ace de gheata, o inghetata sticloasa de care tu si clientii tai nu veti fi multumiti. Nimeni nu doreste sa cumpere o inghetata care sa ii curga pe mana, sa nu fie gustoasa si sa se topeasca foarte repede. Multe astfel masini de inghetata nu au refrigerare nocturna, dezavantaj cu care tu va trebui sa scoti inghetata in fiecare seara, sa speli acel utilaj si sa o depozitezi intr-un frigider. Cu acest procedeu pierzi minim 30 minute dimineata cand pui inghetata si 30 de minute seara cand scoti inghetata.

A doua regula – nu cumpara daca
Atunci cand esti incepator si doresti sa cumperi, nu cumpara niciodata o masina de inghetata daca utilajul are urmatoarele caracteristici:

 • nu cumpara daca utilajul are cuve de 6, 10 sau 12 litri
 • daca cineva iti spune ca masina pe care o vinde poate scoate 250 inghetate intr-o ora, nu cumpara pana nu iti arata acest lucru
 • nu cumpara un utilaj care nu are garantie sau macar consumabile si piese pentru schimb
 • nu cumpara o masina din Clasa C ( cacao )
 • nu cumpara utilaje de bar/restaurant pentru vanzare stradala
 • nu cumpara daca vanzatorul iti zice ca masina este noua dar nu o poate testa
 • nu cumpara utilaje noi sau second-hand care iti prezinta o rata de productivitate doar scriptic ( testeaza )

 

Alatura-te conversatiei

SUS
PRODUSE IN COS 0
Selecteaza moneda
EUR Euro