Delice Cream
Posted in

Cum se testeaza o masina de inghetata

222
Posted in

Atunci cand te-ai hotarat sa cumperi o masina de inghetata in primul rand trebuie sa testezi acel utilaj.

Inainte sa testezi, trebuie sa intrebi vanzatorul urmatoarele intrebari:

Cate inghetate poate scoate utilajul dintr-o punga de praf de inghetata de 2,5kg ?
Cate inghetate poate scoate utilajul intr-o ora ? ( inghetate una dupa alta )


Dupa ce aveti aceste doua raspunsuri treceti la testarea utilajului, testarea corecta a utilajului se va face in urmatorul mod:

a. fabricarea mixului
Mixul se fabrica in fata dvs. in primul rand ca sa vedeti cum se prepara o reteta pentru masina pe care o veti achizitiona iar in al doilea rand sa vedeti ca se prepara dintr-o singura punga de praf de inghetata si nu din patru pungi.

b. introducerea mixului in aparat
Sunt cateva mici secrete pe care trebuie sa le intelegeti atunci cand introduceti mixul in masina de inghetata, fiecare masina de inghetata are modul ei de alimentare.

c. scoaterea inghetatei
Se porneste utilajul si se verifica ceasul, exista doua tipuri de inghet.
Primul este atunci cand masina inghetata pentru prima data si al doilea cand masina deja este in functiune si trebuie sa inghete urmatorul mix dupa ce ati scos deja un numar de inghetate.
O masina de inghetata care are o putere medie de inghetare are nevoie de maxim 10 minute pentru primul tip de inghet si maxim 5 minute pentru al doilea tip de inghet. Drept urmare dupa ce ati apasat butonul de inghetare ar trebui sa asteptati aproximativ 10 minute sa termine de inghet apoi sa incepeti sa scoateti inghetata. Cand incepeti sa scoateti inghetata in cornet, puteti pune rezultatul adica inghetatele intr-o galeata ca si cum aveti in fata dvs. 100 de clienti si asteapta la rand sa cumpere inghetata de la utilajul dvs. Daca ati reusit sa scoateti aproximativ 100 de inghetate in maxim 60 minute fara ca utilajul sa se blocheze, acel utilaj este bun pentru a vinde inghetata stradal cu el. De asemenea cand faceti acest test, nu uitati sa verificati consistenta inghetatei, verificati daca inghetata este o crema, daca este destul de aerata de cremoasa sau daca este pur si simplu o zeama inghetata. Trebuie sa stiti ca unui client ii place o inghetata fina, cremoasa, pufoasa si nu o inghetata cu ace de gheata, o zeama inghetata.

Cum ne dam seama ca o masina de inghetata se blocheaza sau da semne sa se blocheze?

atunci cand tragi de maneta iar utilajul nu scoate inghetata pur si simplu da semne de blocare
Atentie!!!
Atentie la ce cumperi pentru ca exact cati bani vei plati pe utilaj atat de mult te va ajuta acel utilaj in afacerea ta.

Atunci cand cumperi un utilaj nou sau second hand testeaza cu vanzatorul urmatoarele doua aspecte:

cate inghetate poate scoate acea masina de inghetata in 60minute
cate inghetate poti face cu acel utilaj dintr-o punga de praf de inghetata


Testeaza utilajul, impreuna cu cel care il vinde, preparati impreuna o punga de praf de inghetata si din acea punga testati masina de inghetata. Verifica daca poate scoate 100 de inghetate intr-o ora . Atunci cand vei scoate inghetata incearca sa scoti 100 de bucati cat mai repede, daca utilajul este bun nu se va bloca !!! Tot atunci testeaza tipul inghetatei nu calitatea ci tipul …

poate fi o inghetata pufoasa, usoara, gustoasa
poate fi o inghetata cu ace de gheata, sticloasa care se topeste foarte repede si curge de pe cornet

Alatura-te conversatiei

SUS

PRODUSE IN COS 0

Selecteaza moneda
EUR Euro